Kiropraktik

Hvad er kiropraktik?

Kiropraktik er et sundhedsvidenskabeligt fag, og kiropraktorer har en 5-årig uddannelse fra universitetet plus en 1-årig supplerende uddannelse i en klinik.

Kiropraktorer er del af sundhedsvæsenet med autorisation fra Styrelsen for Patientsikkerhed og yder behandling med tilskud fra det offentlige.

Kiropraktorer behandler mennesker med smerter og nedsat funktion i kroppens muskler og led. De fleste søger kiropraktor, fordi de har smerter i ryg og nakke, iskias, hovedpine, eller har diagnoserne diskusprolaps eller spinal stenose. Kiropraktorer behandler også patienter med smerter i hoften, skuldre og knæ samt idrætskader.

Kiropraktorer er specielt uddannede til at finde ud af, hvad der galt (diagnosticere).

Kiropraktorer samarbejder med andre behandlere og læger, og hos os er der ansat fysioterapeuter, hvilket resulterer i tæt samarbejde om patienterne.

Det karakteristiske knæk, er det de fleste nævner, hvis de bliver spurgt, hvad en kiropraktor laver. Behandlingsmæssigt er det da også den behandlingsteknik, der er mest brugt af kiropraktorerne. Rigtigt ofte i kombination med forskellige bløddels massage- og strækteknikker, akupunktur/dryneedling og laserbehandling.

Det der også er værd at vide er:

Kiropraktorerne kan tage røntgenbilleder på klinikken eller henvise til skanninger på sygehuset og til Rygcenter Syddanmark ved behov.

Den lange uddannelse kiropraktorerne har, gør at de ikke kun lærer om kroppens led og muskel og sygdomme der udspringer herfra, men også ved en masse om, hvordan sygdomme i f.eks. organerne præsenterer sig. Det er vigtigt når man bliver undersøgt første gang, at den der undersøger, ved at smerter i armen kan stamme fra hjertet, eller smerter under ribbenene kan stamme fra galdeblæren osv. og også ved hvilke spørgsmål man skal stille, for at udelukke det ene eller det andet.

Behandlingen er normalt smertefri og afslappende.

 

 

Kontakt os:


Sønderborg
Kongevej 32, st.,
6400 Sønderborg
Tlf. 74 42 92 99
mail@kiro-kongevej.dk

Åbningstider
Mandag - torsdag 07:30-18:00
Fredag 07:30-15:00
Åbent alle hverdage året rundt.

Nordborg
Nordborgvej 24
6430 Nordborg
Tlf. 74 88 24 31

Åbningstider:
Mandag, tirs og torsdag fra kl 08-12

Kiropraktorerne Kongevej

Kongevej 32
6400 Sønderborg
Telefon: 74 42 92 99
Fax: 74 42 91 99

Filial-klinik på Danfoss

Åben for alle
Gildbro (Danfoss D13, 1. sal)
6430 Nordborg
Telefon: 74 88 24 31

For læger