Seniorliv

Spinalstenose

betyder forsnævring i spinalkanalen. Det kan give afklemning af iskiasnerven med smerter ud i et eller begge ben, stammende fra ryggen. Det skyldes ofte slidforandringer og stivhed i lænderyggen. Vi tilbyder et struktureret behandlingsforløb i kiropraktorpraksis for patienter med spinalstenose, som følger anbefalede kliniske retningslinjer.

Læs mere

Osteoporose

betyder knogleskørhed. Osteoporose ses oftest hos kvinder efter overgangsalderen og er hyppigere jo ældre man bliver. Det kan også forekomme hos mænd. Har din mor knogleskørhed, bød du være ekstra opmærksom på om du også er disponeret for det. Første tegn er for ofte et knoglebrud enten i håndled, hofte eller sammenfald i ryggen, forårsaget af et mindre traume.

Vi er altid opmærksomme på hvad knoglerne kan holde til. Vi kan lave en røntgenundersøgelse før behandling, hvis der er mistanke om knoglebrud. Vi kan henvise til en knogleskørhedsscanning (DEXA-scanning) når det er relevant. .

Er der sammenfald i ryggen, kan vi med det samme henvise dig til Rygcenter Syddanmark, hvorfra en sygeplejerske vil ringe dig op og hjælpe dig videre med indkaldelse til behandling både for ryggen og for knogleskørhed.

Du kan sagtens få behandling hos kiropraktor og fysioterapeut selv om du har knogleskørhed (når der ikke er brud)  Vi tilpasser naturligvis behandlingen.

Vi har træningshold for ældre med knogleskørhed, med det mål netop at styrke knoglerne. 

Slidgigt

giver stive led. På røntgenundersøgelse ses der ofte afsmalning af ledbrusken i de involverede led, og randudbygninger, såkaldte osteofytter på de tilstødende knogler, men slidgigt er en gammel lidt dum betegnelse. Der er nemlig sådan, at det er utroligt vigtigt, at blive ved med at bevæge sig, for at smøre leddene.

Det slider ikke på leddene at bevæge dem, tværtimod. Behandling med mobilisering af leddene og træning/øvelser er den bedste kur mod ledsmerter ved slidgigt. Det hjælper vi dig med. Vi hjælper dig også videre til ortopædkirurgisk undersøgelse, via egen læge eller ved direkte henvisning til ortopædkirurgisk ambulatorium på sygehuset, hvis der skal vurderes om du f.eks. skal have et nyt led.

Kontakt os:


Sønderborg
Kongevej 32, st.,
6400 Sønderborg
Tlf. 74 42 92 99
mail@kiro-kongevej.dk

Åbningstider
Mandag - torsdag 07:30-18:00
Fredag 07:30-15:00
Åbent alle hverdage året rundt.

Nordborg
Nordborgvej 24
6430 Nordborg
Tlf. 74 88 24 31

Åbningstider:
Mandag, tirs og torsdag fra kl 08-12

Kiropraktorerne Kongevej

Kongevej 32
6400 Sønderborg
Telefon: 74 42 92 99
Fax: 74 42 91 99

Filial-klinik på Danfoss

Åben for alle
Gildbro (Danfoss D13, 1. sal)
6430 Nordborg
Telefon: 74 88 24 31

For læger